Markten & themamarkten

Een boekenmarkt, een kunstmarkt, een brocantemarkt, een biologische foodmarkt, een nautische markt, een hobbymarkt of gewoon een gezellige (avond)braderie? Eventueel aangekleed met passend entertainment en het onontbeerlijke PR-traject. Het komt uiteindelijk neer op het hebben van de juiste relaties.

In verschillende plaatsen organiseren wij jaarmarkten en braderieën. Dit doen wij voor eigen risico en rekening. In Hoorn wordt tijdens een aantal koopzondagen een markt georganiseerd waarbij weer door andere organisaties van de gelegenheid gebruik wordt gemaakt om een evenement te organiseren (bijvoorbeeld een smartlappenfestival of een rock & rollfestival). Op deze manier versterken de activiteiten elkaar, komt er een samenwerking tot stand in de afzonderlijke PR stromen en komt er veel publiek naar de stad.

Een mooi voorbeeld van een thematische markt zijn de Woensdagmarkten. Deze hebben al een historie van ruim 50 jaar! Deze evenementen vinden  op de woensdag plaats in de maanden juli en augustus op het beroemde Hoornse winkelrondje. De wekelijks terugkerende themamarkt bestaat uit aanbieders met antiek, curiosa, brocante, kunst, boeken en huisvlijt. Daarnaast kent iedere woensdag een ander thema, gericht op verschillende doelgroepen.
Andere voorbeelden van themamarkten zijn bijvoorbeeld een nautische markt, een ambachtenmarkt, een paasmarkt, een tuinfair, een kerstmarkt of een internationale markt.

Vaak kunnen bestaande evenementen wel wat extra invulling gebruiken, een mooie manier om een evenement meer body te geven is het organiseren van een markt. Bijvoorbeeld een nautische markt (Aqua Hoorn), een watersportmarkt (Westfriese Waterweken) of een groenmarkt (Bevrijdingsdag).